V Ormožu odprli prvo grajsko kavarniško popravljalnico v Sloveniji (Prlekija on net)

otvoritev-grajske-kavarniske-popravljalnice 39825039670Center ponovne uporabe Ormož je v prostorih ormoškega gradu predstavil nekaj edinstvenega, nekaj, česar nima nihče drug

V Ormožu je potekala svečana otvoritev prve grajske kavarniške popravljalnice v Sloveniji. Center ponovne uporabe Ormož je v petek, 13. julija v prostorih ormoškega gradu predstavil nekaj edinstvenega, nekaj, česar nima nihče drug. Z dejavnostjo ponovne uporabe, ki jo izvajajo v Centru ponovne uporabe, bodo z grajsko kavarniško popravljalnico ustvarili novo tržno nišo za izhode iz programov, kar bo priložnost za razvoj socialnih veščin in spretnosti, dvig funkcionalnih kompetenc za vključenost v družbo, pridobitev znanj in informacij, ki vodijo k razrešitvi socialnih stisk in težav, ki pogosto spremljajo stanje dolgotrajne brezposelnosti. Grajska kavarniška popravljalnica je tako veliko več kot kavarna, je priložnost za vse, ki si želijo novih priložnosti.

Grajska kavarniška popravljalnica je na novo oživila grad Ormož (Delo 17.7.2018)

Program socialne aktivacije za razvoj veščin in spretnosti ter boljšo vključenost v družbo

S programom socialne aktivacije Grajska kavarniška popravljalnica oziroma »Kava za dva« so na novo oživili grad Ormož. Grad je bil prej v tem delu zapuščen, prazen, kajti pred tremi leti se je iz njega preselila knjižnica. Kroženje virov in znanja ter veščin je izhodišče za iskanje rešitev v lokalnem okolju. Te rešitve potem postanejo dobra praksa za širše okolje in spodbudijo k razmišljanju in spremembi načina življenja.

V Ormožu odprli vrata grajske popravljalnice (Večer 18.08.2018)

V njej so kavarna, šivalnica in trgovinica ter kotiček za otroško ustvarjalnost.

V Ormožu so pred kratkim odprli Grajsko kavarniško popravljalnico. Vodja projekta, direktorica Centra ponovne uporabe dr.Marinka Vovkje na nedavni tiskovni konferenci ob predstavitvi projektov Lokalne akcijske skupine(LAS) za razvoj občin Ormož, Središče ob Dravi in Sveti Tomaž, projekt podrobno predstavila. Gre za projekt medgeneracijskega sodelovanja, kjer se starejši in mlajši učijo drug od drugega, in hkrati za koristno izrabo nakopičenih izkušenj ter ponovno uporabo rabljenih snovi in stvari. Poudarila je, da se v naši družbi prevečkrat skušamo znebiti stvari, ki bi morda komu koristile. Še posebno postanejo zanimive, če jih znamo primerno uporabiti na nov način.

Ormož: Bogatejši za prvo grajsko kavarniško popravljalnico (Štajerski tednik, 21.7.2018)

Center ponovne uporabe Ormož je v prostorih ormoškega gradu odprl nostalgično grajsko kavarniško popravljalnico, prvo tovrstno popravljalnico v regiji, kjer si lahko sami skuhate dobro kavo na pesku in si izberete vintage skodelico, ki jo lahko odnesete domov ter hkrati kaj kupite ali v sodelovanju z mojstri popravite še vaše najrazličnejše predmete.

Opuščeni grajski prostori nekdanje ormoške knjižnice so dobili novo življenje in edinstveno vsebino. V njih namreč vsak delovnik od ponedeljka do petka med 9. in 17. uro, ob sobotah od 8. do 12. ter ob nedeljah po naročilu, deluje nadvse zanimiva nostalgična grajska kavarniška popravljalnica, ki je, kot je poudarila direktorica Centra ponovne uporabe Ormož in vodja projekta Marinka Vovk, veliko več kot kavarnica.