Evropski teden zmanjševanja odpadkov (Vabilo)

2017-11-1-evropski-teden-vabilo

Spoštovani,

Evropska unija si z različnimi ukrepi vrsto let prizadeva spodbujati preprečevanje nastajanja odpadkov. Ena najbolj uglednih in prepoznavnih ozaveščevalnih akcij na tem področju je Evropski teden zmanjševanja odpadkov (v nadaljevanju ETZO), ki jo od leta 2009 organizira Evropska komisija s podporo programa LIFE+. Vsako leto v drugi polovici novembra potekajo en teden aktivnosti, katerih cilj je spodbuditi razpravo o učinkoviti rabi virov in krožnem gospodarstvu ter s tem promovirati trajnostno naravnane prakse.

ETZO poteka letos med 18. in 26. novembrom. Letošnji slogan »Popravi in ponovno uporabi - dajmo stvarem novo življenje« nas vabi k razmisleku o naših navadah in k spremembi obstoječega vedenja vzemi – uporabi - zavrzi k bolj trajnostnemu ravnanju, ki spoštuje izdelke in naravne vire. Cilj letošnjega ETZO je ljudem pokazati, kako enostavno je vdahniti novo življenje stvarem, za katere smo menili, da so postale neuporabne, in najti vrednost tudi v »starih« stvareh.

Center ponovne uporabe je v Sloveniji razvil in udejanil idejo ponovne uporabe, zato vas vabimo, da  sem nam pridružite na dogodku ob Evropskem tednu zmanjševanja odpadkov,

v četrtek , 23. novembra 2017 med 12.00 in 15. 00 uro

 na Celjski cesti 10, PE CPU Vojnik (Kamrica)

Udeleženci dogodka si bodo s pomočjo mojstrov ponovne uporabe izdelali nosilne vrečke iz odpadnega tekstila, ločevalne vrečke iz zaves ali uporaben izdelek iz zavrženih predmetov.  Prikazali bomo tehnike popravil, otrokom pa  popravili njihovo najljubšo igračo. 

Mojstri ponovne uporabe omogočajo novo življenje izdelkom vse dni v letu!

Vljudno vabljeni!