ODSLEJ STE LAHKO OKOLJSKO ODGOVORNI TUDI VI

VREČKE ZA VEČKRATNO UPORABO IZ ZAVES

Na trgu je ogromno izdelkov, ki so bili ustvarjeno za to, da bi nam prihranili delo in čas ter zadovoljili osebne želje. Vendar pogosto okoljsko breme preložimo na kasnejše generacije. Vendar nam to ni več potrebno!
V zadnjih letih se dogajajo pomembni premiki v zavedanju, da plastične vrečke negativno vplivajo na naše okolje, kljub možnosti recikliranja.


Vsak Slovenec na leto porabi približno med 130 plastičnih vrečk. Velika večina plastičnih vrečk ZA SADJE IN ZELENJAVO je tankih in se ob nadaljnji uporabi hitro poškoduje, zato jih večina konča med odpadno embalažo (v rumeni vreči ali zabojniku). Takšno ravnanje je tudi pravilno, saj se PE vreče zlahka reciklirajo. Vendar se moramo vparašti, kaj lahko storimo, da preprečimo nastanek odpadka, saj je ponovna uporaba prednostna pred recikliranjem. Poraba energije, emisije transporta in poraba virov so dovolj velik razlog, da se odločimo za ponovno uporabo.
Ste vedeli, da lahko ob nakupu sadja in zelenjave uporabite vrečke, ki jih izdelamo iz zaves? Vrečke so različnih dimenzij, lahko pa vam jih izdelamo po meri, pri čemer lahko sami izberete material, barvo in velikost.
Vrečke so pralne, lahke, prosojne in lahko jih vedno znova uporabite.
Tako lahko tudi vi prispevate k odgovornemu odnosu do okolja v vsakdanjem življenju.

 alt