Kolesarski dogodekRazvijamo se s sredstvi Evropske unije
Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, v vlogi organa upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, skupaj z Direkcijo Republike Slovenije za ceste in občinama Podčetrtek ter Rogaška Slatina, organizira veliki informativni dogodek informiranja in obveščanja javnosti o evropski kohezijski politiki v Sloveniji, ki bo potekal 8. septembra 2012 v obliki kolesarjenja po občinskih cestah in kolesarskih povezavah med Podčetrtkom in Rogaško Slatino, ki so bile sofinancirane z evropskimi sredstvi.

Dogodek organiziramo z željo seznaniti javnost o projektih sofinanciranih z evropskimi sredstvi in o pozitivnih učinkih, ki jih prinaša evropska kohezijska politika Sloveniji. Med kolesarjenjem si boste lahko ogledali tudi sofinancirane projekte: Večnamensko športno dvorano in Terme Olimia v Podčetrtku ter Ljudsko univerzo in Mrežni podjetniški inkubator Obsotelja in Kozjanskega v Rogaški Slatini, kjer nam bodo pripravili zanimive predstavitve. Na stojnicah v Podčetrtku boste lahko cel dan spremljali, kako odpadki dobivajo novo življenje v rokah predstavnikov Centra ponovne uporabe ter dobili vse informacije povezane z evropskimi sredstvi.

 Zbor kolesarjev bo v soboto, 8. 9. 2012 ob 10.00 pri Večnamenski športni dvorani v Podčetrtku, zaključek pa v Termah Olimia predvidoma ob 16.00 s krajšim kulturnim programom.

 Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo bo v sodelovanju z Direkcijo za ceste zagotovil vse potrebne ukrepe za varno kolesarjenje, zato je na dogodek obvezna prijava ( prijava http://www.eu-skladi.si/kolesarski-dogodek). Vsak udeleženec kolesari s svojo kolesarsko opremo. V primeru slabega vremena kolesarjenje odpade, projekte pa si bomo ogledali s cestnim vlakom. Dogodek je brezplačen. Udeleženci bodo deležni okrepčila, prejeli pa bodo tudi darilo.

 Več informacij in prijava na dogodek na http://www.eu-skladi.si/za-medije/novice-in-sporocila-za-javnost/aktualne-novice-o-evropskih-skladih/veliki-informativni-dogodek-2012-kolesarjenje-od-podetrtka-do-rogake-slatine#c1=News%20Item&c1=novica